Dacă am încerca să aducem în actualitate expresia „nectarul zeilor”, căutându-i un corespondent contemporan, ne-am opri cu siguranță la una dintre următoarele variante: o tabletă de ciocolată, o prăjitură cu ciocolată sau bomboane de… ați ghicit, ciocolată. Toate mămicile își doresc ca momentul diversificării alimentației să fie însoțit de gusturi fascinante și de descoperiri plăcute pentru cei mici. Cum dulciurile nu pot lipsi din topul celor mai delicioase alimente, vă propun astăzi o rețetă de desert pe care fetița mea a îndrăgit-o la prima degustare și de care ne bucurăm și noi alături de ea: „ciocolata bebelușului”. Ați intuit corect, acest preparat nu conține niciunul dintre ingredientele periculoase pentru sănătate și total nerecomandate copiilor pe care le regăsim în compoziția celor mai multe deserturi.  

Ai nevoie de numai 3 ingrediente:
  • Un avocado mic
  • O banană coaptă
  • O lingură de pudră de roșcove (carob)
Mod de preparare:

Banana și avocado se taie în bucățele mici, se pun în blender, după care se adaugă pudra de roșcove. Amestecă bine până obții o pastă omogenă. Atât de simplu este!

Mod de servire:

Toarnă într-un castronel și servește pe loc. Dacă îți surâde ideea, decorează desertul cu bucățele de fructe proaspete: struguri fără sâmburi tăiați de-a lungul, feliuțe de piersică sau cubulețe de pepene galben. Dacă nu se mănâncă imediat sau dacă ai preparat din timp, păstrează ciocolata în frigider până la următoarea masă, într-un recipient închis etanș.

Trucuri delicioase:
  1. Dacă nu ai la îndemână blenderul sau dacă vrei să încerci o nouă variantă distractivă pentru cel mic, poți sfărâma ingredientele cu furculița, după care le amesteci și formezi biluțe pe care le treci prin fulgi de nucă de cocos.
  2. De asemenea, banana din compoziție poate fi înlocuită cu trei curmale fără sâmburi, pe care le-ai hidratat înainte.

Top 5 avantaje ale pudrei de roșcove

  1. Nu are contraindicaţii. Poate fi consumată fără probleme de copii, inclusiv de cei care au alergii la lactate sau la gluten. Se recomandă fără rezerve și femeilor care alăptează, persoanelor cu diverse alergii alimentare, dar și celor care suferă de gastrită, indigestie sau enterocolită. Ajută la absorbţia lichidelor din tubul digestiv, calmează mucoasa intestinală, combate refluxul gastro-esofagian și inhibă dezvoltarea bacteriilor dăunătoare în flora intestinală.
  2. Păstăile de roșcove fac parte din aceeași familie cu fasolea, mazărea și lintea, iar făina obținută din ele are un aspect extrem de asemănător cu pudra cacao, fără să aibă vreunul dintre efectele excitante și iritante ale acesteia. Pentru că nu conține deloc cofeină, este binevenită în dieta copiilor mici.
  3. După părerea mea, este clar mai bună la gust decât pudra de cacao. Are o aromă dulceagă, ceea ce a transformat-o într-un înlocuitor natural și sănătos al ciocolatei.
  4. Este bogată în calciu, fier, magneziu, potasiu, acid folic, vitamine din grupul B și antioxidanți (polifenoli) care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. În plus, este o sursă excelentă de proteine şi de fibre.
  5. Este foarte versatilă. Se folosește în compoziția diverselor preparate minunate pentru micul dejun, gustări sau deserturi.

Alături de cei mici, facem un pas mare către un stil de viață sănătos! Mai ales că acum am mai câștigat un aliat de nădejde.

Care sunt deserturile pe care bebelușul tău le-a primit cel mai bine până acum?

Facebook Comments