Pentru că sărbătorile se apropie cu viteză, m-am gândit ca azi să vă ofer o rețetă dar și o modalitate foarte plăcută de a petrece timp cu cei mici. Pentru că celor mici le place să le savureze dar și să le preparare, cred că e o idee bună să sacrificați câteva ore și curățenia din bucătărie pentru a prepara împreună dulciurile de Crăciun. Sugestia mea este să alegeți doar 2-3 rețete din care să preparați porții mici, cât să se termine în 2-3 zile.

Citește și: Le interzicem sau nu dulciurile copiilor?

Dacă nu puteți renunța la cozonac îl puteți servi la micul dejun împreună cu o cană de lapte. Pe lângă cozonac, puteți încerca niște fursecuri cu mai puțin zahăr nuci și fulgi de ovăz, potrivite pentru gustare și eventual un tort cu cremă de brânză light sau ricotta pe care să îl serviți ca desert la masa de Crăciun.

Turtă dulce

O altă variantă îndrăgită de cei mici este turta dulce. Aceasta poate fi preparată într-un mod (mai) sănătos, poate fi tăiată în diferite forme și decorată, rezistă bine o perioadă lungă de timp și este delicioasă. Ca să nu mai vorbim de cât de distractiv este să o modelezi! Puteți alege steluțe sau clasicii omuleți sau dacă sunteți mai curajoși puteți construi chiar o căsuță. Vă las mai jos rețeta și vă urez spor la treabă și nu în ultimul rând Crăciun fericit! Ne auzim pe 27 decembrie.

Ingrediente

Din ingredientele de mai jos ies aproximativ 20 fursecuri.

  • 165 g făină integrală de grâu
  • 10 g amidon
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 1 1/2 linguriță ghimbir pudră
  • 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1/4 linguriță cuișoare măcinate
  • 1/4 linguriță sare
  • 30 g unt topit și răcit
  • un ou mare la temperatura camerei
  • 60 ml melasă
Mod de preparare

Într-un vas încăpător amestecați făina cu condimentele, sarea și praful de copt. Într-un alt vas amestecați oul, melasa și untul. Adăugați amestecul lichid peste cel uscat și frământați bine cu mâna până obțineți un aluat. Modelați aluatul într-un dreptunghi gros de 3-4 cm, înveliți-l în folie de plastic și dați-l la frigider cel puțin o oră.

Întindeți apoi aluatul între două foi de plastic și tăiați-l în formele dorite. Coaceți turta dulce la 180 grade, în tăvi tapetate cu hârtie de copt, pentru 8-10 minute.

Lăsați-le apoi să se răcească și le puteți decora cu un amestec de zahăr pudră și suc proaspăt de lămâie la care adăugați câteva picături de colorant, după preferință.

Nu uitați să fotografiați procesul și rezultatul, sunt sigură că momentele acestea vor deveni cele mai frumoase amintiri.

Poftă bună și nu uitați că un copil bine hrănit e un copil fericit!

Facebook Comments