Pentru că tocmai a început noul an școlar vreau să profit de articolul de azi pentru a vă ura multe succese în activitatea școlară, multă răbdare pentru lecții și teme, încredere în voi că veți reuși tot ce vă propuneți și curaj să încercați cât mai multe lucruri noi în acest an. Sunt convinsă că alături de părinții voștri trecerea la noul program va fi una lină și că veți reuși să vă bucurați de reîntâlnirea colegilor și de ocazia de a învăța lucruri noi în fiecare zi.

Și ca să vin în sprijinul vostru și al părinților voștri m-am gândit să vă dau câteva sugestii despre cum vă puteți acomoda mai ușor la noul program.

1. Fă-ți de seara programul pentru a doua zi!

Pregătește-ți hainele, gândește-te ce vei mânca la micul dejun și la prânz, când îți vei face temele și ce activități relaxante vrei să faci în ziua următoare. O bună organizare va reduce surprizele neplăcute și îți va permite să faci tot ce îți propui.

2. Mergi la culcare mai devreme!

Știu că una dintre cele mai mari bucurii în vacanță este să te poți culca și trezi la ce oră vrei. Dacă vei continua însă să te culci târziu îți va fi foarte greu să te trezești dimineața și vei începe ziua cu stângul. Încearcă să fii în pat la ora 10 și să citești câteva pagini înainte de culcare. Vei adormi ca prin minune.

3. Mănâncă micul dejun în fiecare zi!

Chiar dacă asta înseamnă să te trezești cu 10 minute mai devreme, nu sări peste micul dejun. Iar dacă nu reușești să faci asta acasă, ia cu tine un sandviș pe care îl poți mânca pe drum.

Citește aici cum să introduci micul dejun în rutina ta zilnică!

4. Ia-ți ceva de mâncare la pachet!

Știm cu toții că atunci când ne este foame numai la ore nu ne stă mintea. Și pentru că nu întotdeauna avem ce să cumpărăm sănătos de la școală, vă ofer azi o rețetă de batoane delicioase de cereale pe care le puteți prepara alături de părinți și le puteți lua apoi la voi pentru gustarea dintre ore. Ce ziceți, facem acest an școlar anul în care nu mai cumpărăm prostii de la magazinul de lângă școală?

Click aici și descoperă 4 variante de gustări de pus la pachet!

5. Ia cina împreună cu familia și povestește-le ce lucruri noi ai aflat azi!

Să poți vorbi despre problemele tale și să fii recunoscător pentru lucrurile frumoase care ți se întâmplă sunt unele dintre cele mai bune metode de a te dezvolta frumos și sănătos. Nu ezita să le împărtășești părinților noutățile de la școală, sunt sigură că sunt nerăbdători să afle ce planuri ai pentru noul an școlar.

Citește și: Cum să-ți înveți copilul să mănânce sănătos!

Acestea fiind spuse, iată și rețeta pe care ți-am promis-o!

Batoane delicioase de cereale

Ingrediente pentru 10 batoane
  • 300 g fulgi de ovăz
  • 125 g nuci și semințe la alegere
  • 3 banane coapte
  • 2-3 linguri de miere
  • 1 linguriță scorțișoară
Preparare

Într-un castron se zdrobesc bine bananele cu o furculiță și se amestecă cu mierea. Se adaugă apoi toate celelalte ingrediente și se amestecă bine. Vă puteți folosi de o spatulă de silicon sau de mâini. Turnați compoziția într-o tavă de 20 pe 20 cm căptușită cu hârtie de copt și presați bine. Coaceți la 180 de grade pentru 20-25 de minute până când devine arămie. Lăsați apoi să se răcească la temperatura camerei și tăiați în 10 batoane.

P.S.-dacă luați și un iaurt de băut la voi îl puteți combina cu batonul pentru un prânz rapid și hrănitor.

Sper să vă prindă bine ideile mele și nu uitați că un copil bine hrănit e un copil fericit!

Facebook Comments