Una dintre problemele cu care mă confrunt adesea în calitate de mamă este să îi ofer fetiței mele deserturi sau gustări cât mai sănătoase. Și pentru că asta înseamnă să i le pregătesc chiar eu acasă, mă lovesc mereu de timpul limitat pe care îl am la dispoziție. Nu îți spun nimic nou, sunt convinsă. În schimb, vreau să îți ofer un mic ajutor pe care să te poți baza atunci când vrei să îi pregătești repede ceva de mâncare celui mic: rețeta mea de brioșe. Poate o să zici că nu e mare lucru, dar să știi că nu e ca orice altă rețetă. Ce e cel mai frumos la ea este că poate fi adaptată fie pentru gustare, fie pentru desert și, jucându-te cu ingredientele, poți obține câte variante de brioșe vrei.

Brioșe variate pentru mame inspirate

 

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • 2 ouă
  • 150 g iaurt cu 10% grăsime
  • 100 g făină
  • 1 banană
  • fructe proaspete sau congelate – pentru varianta de desert
  • brânză, legume sau carne – pentru varianta de gustare
Bați ouăle cu iaurtul, apoi adaugi făina și banana pisată cu furculița. Le amesteci puțin și le pui în forme de silicon.

După aceea pui în ele fructe proaspete sau congelate (fructe de pădure, căpșuni etc.) și la final le ornezi cu fructe tăiate în două (căpșuni, struguri etc.).

Când sunt gata le dai la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

Aceeași bază formată din ouă, iaurt și făină poate fi folosită și pentru a prepara o gustare sănătoasă și delicioasă. În cazul acesta poți adăuga brânză Făgăraș și verdeață (mărar, ceapă verde etc.), ciuperci sau carne. Eu am folosit o dată chiar o bucată de somon rămasă neconsumată la masă și mi-au ieșit niște brioșe grozave.

Îți mărturisesc sincer că eu folosesc destul de des această rețetă de brioșe, pentru că se fac foarte ușor și pot jongla cu ingredientele, astfel încât să nu ne plictisim de ele.

Mai mult decât atât, le poți lua cu tine când pleci cu cei mici, pentru a avea o gustare sănătoasă și ușor de servit, fără să se murdărească. 😉

Așadar, cu puțină inspirație, vei putea afirma cu zâmbetul pe buze că „alături de cei mici, facem un pas mare către un stil de viață sănătos”.

Tu ce combinații ai încercat sau ai vrea să testezi? Mi-ar plăcea să ne împărtășești variantele folosite de tine și, de ce nu, câteva fotografii!

Facebook Comments