Bine te-am găsit!

Numele meu este Lavinia Stejereanu (mai nou Nedelea) și îi ajut pe cei mici să se împrietenească cu mâncarea și să fie sănătoși și fericiți.

Fac acest lucru în cadrul Clinicii de Nutriție KiloStop, unde lucrez și cu adulți dar unde ceea ce mă face cel mai fericită este să colaborez cu copiii.

Sunt medic specialist endocrinologie și am avut norocul să învăț mai multe despre nutriție atât în cadrul rezidențiatului cât și în cadrul clinicii de nutriție KiloStop, unde lucrez din anul doi de rezidențiat.

E adevărat că m-a pasionat pediatria din facultate și că la un moment dat chiar am vrut să aleg această specialitate la rezidențiat. M-am răzgândit însă în ultima clipă și am ales endocrinologia. Tot răul spre bine, căci astfel am avut ocazia să am și pacienți adulți și pacienți copii, să înțeleg cum funcționează corpul uman și să învăț mai multe lucruri despre nutriție.

Pasiunea pentru mâncare o am din copilărie (dovezi găsești pe blogul meu culinar bucatarsubacoperire.blogspot.com) iar cea pentru medicină a apărut undeva prin clasa a VII-a. Am fost suficient de încăpățânată să mă țin de amândouă din dorința de a-i ajuta pe oameni să ducă o viață mai sănătoasă.

Colaborarea cu copiii avută în cadrul ședințelor cât și în timpul activităților pe care le-am desfășurat la Școala Altfel mi-a întărit convingerea că cei mici sunt foarte curioși și receptivi dacă informația este adaptată vârstei și nevoilor lor.

Cred cu tărie că educația nutrițională ar trebui să fie studiată la școală și că a înțelege cum funcționează corpul tău și a-i oferi ce are nevoie e la fel de important cu a rezolva o problemă de matematică. De aceea, ședințele și activitățile pe care le desfășor cu copiii cu care interacționez nu se adresează strict scăderii în greutate, cât deprinderii unor obiceiuri sănătoase. Familia este foarte importantă în acest proces, așa că părinții, frații, bunicii, unchii și mătușile sunt întotdeauna bineveniți în cabinetul meu. Avem loc pentru toată lumea!

Îmi doresc ca prin intermediul acestui blog să fiu alături de copii și de familiile acestora și în afara cabinetului, să le ofer idei și soluții la problemele de zi cu zi și să ofer informații medicale de calitate, într-o formă ușor de citit.

Sper că îmi vei fi alături. Iar dacă ai vreo întrebare, nu ezita să-mi scrii un comentariu.

Și nu uita: un copil bine hrănit e un copil fericit!

Dacă ești curioasă să afli mai multe despre mine, urmărește înregistrarea emisiunii Sănătatea în Bucate la care am fost invitată în calitate de medic și blogger culinar:

Facebook Comments