Cred că nu există mamă căreia nu i s-a întâmplat vreodată să realizeze, seara, că nu a apucat să mănânce nimic toată ziua. Printre atâtea treburi și momente de drăgălășenie alături de bebe, cine mai are timp să se gândească la mâncare? Sunt sigură că în teorie știi și tu cât de importantă este o alimentație sănătoasă și echilibrată. Dar cu practica e mai greu, nu-i așa, mămico? Tocmai de aceea, m-am gândit să îți ofer două variante de dietă de o zi, valabile pentru toate mamele ocupate.

Citește și: Cum să mănânci sănătos atunci când alăptezi

Mic dejun

Varianta 1. 30 grame cereale integrale (3 linguri): musli simple, fulgi de ovăz/secară/grâu, cu 150g iaurt cu 2% grăsime, 1 lingură fructe deshidratate (stafide, goji, mere, merișoare), 1 linguriță semințe crude (floarea soarelui/in/cânepă/susan)

Varianta 2. 2 felii pâine integrală (40g), unse cu 30g cremă de brânză light, 50g somon afumat (2 felii), 7-8 bucăți roșii cherry.

La micul dejun poți adăuga și ceai sau cafea neîndulcite.

Gustare

Fructe de sezon: 1 măr sau 250g căpșuni/fructe de pădure (2 căușuri) sau 200g cireșe – un căuș plin.

Prânz

Varianta 1. Un ciocănel de pui la cuptor sau o bucată cât palma de piept de pui la grătar, cu pielea scoasă dinainte de gătire, un cartof mic copt, salată din legume de sezon 200-300g, cu o linguriță de ulei și o linguriță de oțet.

Varianta 2. 150g mămăligă, cu o cutie de brânză cu smântână slabă (2%), un ou fiert și un ardei mare sau 2 castraveți.

Gustare 2

200 ml iaurt de băut sau o mână de nuci.

Cină

Varianta 1. Cod sau șalău la cuptor, condimentat, dar fără ulei (200g), cu 250g legume gătite în aceeași tavă: roșie, dovlecel, vânătă felii, ceapă, ciuperci.

Varianta 2. Salată: 300g legume de sezon (să conțină neapărat și frunze verzi – salată verde, spanac, rucola etc), cu 100g brânză telemea light (12-14%) sau 60g telemea normală, cu o linguriță de ulei și oțet sau lămâie.

Descoperă aici care este cea mai bună dietă după naștere!

După cum vezi, sunt două variante de dietă destul de simple, care nu necesită prea mult timp pentru preparare. Asta era și ideea, nu? Să le ajutăm pe mămicile ocupate să mănânce sănătos și echilibrat.

În acest fel, mai punem o piatră la temelia motto-ului nostru: „Alături de cei mici, facem un pas mare către un stil de viață sănătos”.

Facebook Comments