Copilul tău îți cere tot mai des cu insistență înghețată, mai ales că o vede la tot pasul, la magazinul din colț, la chioșcul de lângă creșă și bineînțeles în parc. Cu greu ai reușit până acum să-l ții departe de înghețată, explicându-i că e încă frig și o să îl doară în gât. Dar acum ți-ai epuizat toate armele din dotare și trebuie să te predai. Nu-i nimic, dragă mămică, am soluția potrivită pentru tine și puiul tău. La urma urmei, tuturor ne place înghețata, nu-i așa?

Click aici și descoperă o rețetă de smoothie sănătos pentru cei mici!

Iată cum poți salva situația cu o rețetă de înghețată care nu numai că este sănătoasă, dar este și foarte ușor de preparat în casă. Dacă încă nu te-am convins – deși eu cred că da 😉 – dă-mi voie să-ți spun că această înghețată este utilă și în perioadele de erupții dentare. Știm cu toții cât de dificil este atunci când îi apar dințișorii celui mic. Ei bine, cu această rețetă poți ”îndulci” situația, atât pentru că este ceva dulce, cât și pentru că este rece și îi atenuează durerea.

Înghețată de fructe

Acestea fiind spuse, hai să îți arăt cât de ușor poți pregăti înghețată pentru puiul tău.

Ingrediente:
  • o banană bine coaptă
  • 150 g căpșuni sau fructe de pădure congelate
  • 200 g iaurt gras 10%
Mod de preparare:

Pui fructele direct congelate în blender, împreună cu banana și iaurtul, și mixezi până obții o pastă. Dacă celui mic îi plac bucățelele de fructe în înghețată, mixezi mai puțin. Îi poți oferi înghețata ca atare sau o poți turna în forme în care pui câte un bețișor. Le dai la congelator și, în scurt timp, ai obținut câteva înghețate pe băț perfecte pentru cel mic.

Citește și: Cum să prepari rapid și ușor ciocolată pentru bebelușul tău

În acest fel, nu doar că îi satisfaci pofta de înghețată copilului tău, dar îi oferi și un desert sănătos. Și asta pentru că zmeura, murele și afinele sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. La rândul lor, căpșunile sunt o sursă excelentă de potasiu, calciu, acid folic și vitamina C.

Nu am nicio îndoială că tu și copilul tău veți savura această înghețată în zilele toride ce vor urma, așa că te invit, după ce o încercați, să-mi scrii în secțiunea de comentarii cum ți s-a părut.

În final, cred că îmi vei da dreptate dacă spun că această rețetă ne permite să respectăm în continuare motto-ul nostru: Alături de cei mici, facem un pas mare către un stil de viață sănătos!

Facebook Comments