Bună, dragii mei!

A început școala și a revenit în actualitate eterna întrebare a părinților: ce îi punem celui mic la pachet?

Mulți dintre micii mei pacienți învață după amiază și pentru că trebuie să plece destul de devreme de acasă nu mai au timp să mănânce prânzul. Asta înseamnă că trebuie să ia la ei un pachețel consistent și nutritiv care să le țină de foame și să le dea energie până seara.

Citește și: 5 idei pentru un start sănătos în noul an școlar!

Tocmai de aceea m-am gândit să vă ofer această rețetă de lipie cu pate de ton și legume, care este și ușor de pregătit, și sățioasă, și foarte practică pentru pachețelul de la școală.

Lipie cu pate de ton și legume

Rețeta de mai jos este foarte ușor de făcut și este delicioasă, apreciată chiar și de cei care nu se dau în vânt după pește.

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 1 cutie de ton bucăți în suc propriu
  • 1 avocado
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 ardei gras
  • 1 castravete
  • 2 lipii mici sau 2 tortilla

Preparare:

Mai întâi ne ocupăm de pateul de ton: scurgem bine tonul din conservă și curățăm avocado. Le amestecăm bine cu ajutorul unui blender până obținem o pastă cremoasă. Adăugăm apoi sucul de lămâie și amestecăm.

Click aici și vezi ce să îi pui copilului în pachet la școală!

Ungem fiecare lipie cu ½ din cantitatea de pate de ton de mai sus, punem deasupra felii de ardei și castravete și rulăm.

Porția recomandată este de un rulou și dacă mai adăugăm și un fruct la gustare vom avea parte de o jumătate de zi plină de energie la școală.

Sper să vă placă rețeta și nu uitați că un copil bine hrănit e un copil fericit!

Facebook Comments