Meniul pentru copii de la majoritatea restaurantelor conține șnițel cu cartofi prăjiți. Nu știu dacă s-a ajuns la varianta asta pentru că cei mici sunt pretențioși și nu mănâncă altceva, sau dacă cei mici nu mănâncă decât asta pentru că așa au fost obișnuiți.

Cert este însă că această varianta nu este sănătoasă din mai multe motive, cel asupra căruia vreau să mă opresc fiind faptul că ambele alimente sunt prăjite, deci au foarte multe grăsimi, calorii și substanțe toxice produse prin arderea uleiului.

Pentru că mulți dintre micii mei pacienți sunt mari fani ai acestui șnițel, în primul rând pentru că este crocant, am testat tot felul de rețete pentru a obține o variantă mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă.

Cea de mai jos mi s-a părut cea mai bună. Înlocuirea puiului cu curcan și a prăjitului cu gătitul la cuptor, face din șnițel o variantă mult mai bună pentru cei mici. Iar dacă înlocuim cartofii prăjiți cu un mix de rădăcinoase (morcov, sfeclă, păstârnac) făcute la cuptor, atunci vom avea o masă cu adevărat nutritivă.

Șnițele crocante la cuptor:

  • 500 g piept de curcan
  • 150 g iaurt grecesc
  • 100 g fulgi crocanți de porumb
  • 3-4 linguri de pesmet
  • sare, piper, boia dulce

Preparare:

  1. Se taie pieptul de curcan fâșii groase cam cât un deget.
  2. Se amestecă iaurtul cu condimentele, apoi se adaugă bucățile de carne și se lasă la frigider cel puțin o oră, să se marineze.
  3. Se scoate carnea din iaurt și fără a se îndepărta tot iaurtul, se dă prin pesmetul amestecat cu fulgii de porumb ușor zdrobiți. Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc 15-20 minute la temperatură medie.

Poftă bună și nu uitați că un copil bine hrănit e un copil fericit!

 

Facebook Comments